U kunt zelf een fruitvliegvanger maken, maar er zijn ook vangers te koop die erg effectief zijn. Zo is er sinds kort de populaire Flyninja die u in de vuilnisbak hangt, maar er zijn ook andere vangers die u kunt gebruiken.

De meest populaire vangers zijn gemaakt met appelazijn en een beetje zeep. Deze kunt u zelf makkelijk maken maar u kunt ook hersluitbare vangers kopen. Deze vangers lokken de vliegjes dankzij de sterke azijn en de fruitgeur. Dankzij de zeepsop kunnen de vliegjes niet meer uit de val en zinken ze naar de bodem.

Een nieuw soort val is de Flyninja. Deze val is gemaakt door een ontwerper uit Delft en is zo gemaakt om hem in de vuilnisbak te plaatsen. De vuilnisbak is een erg populaire plek voor de vliegjes. En de FlyNinja vangt ze daar op. Gooit u de vuilniszak weg, dan kunt de de val ook gewoon weggooien.

De Flyninja is een erg slim product. Hij is makkelijk te plaatsen. Vooral restaurants en horeca hebben veel aan deze no-nonse val. Maar ook bij u thuis kan hij goed werken.

Wees wel bewust dat elke val juist ook meer vliegjes aantrekt. Het is dan ook erg slim om alles eraan te doen om de vliegjes juist niet te lokken.

Bekijk voor meer informatie het artikel Fruitvliegjes weghouden.