Fruitvliegjes vangen is een ding. Fruitvliegen weghouden is een tweede. Gelukkig zijn er manieren om dit makkelijk te doen op natuurlijke wijze. Fruitvliegen weghouden in vijf simpele stapjes.

Stap 1

Eerst moet u ervoor zorgen dat alles schoon is en schoon blijft. Geen fruit op uw fruitschaal met butsen dus, of fruit dat overrijp is. Geen etensresten naast uw gasstel bijvoorbeeld en ook niet op de grond naast de koelkast.


Stap 2

Groenten kunt u vanwege de fruitvliegen beter in de koelkast bewaren of anders goed verpakt. De vliegjes houden niet alleen van fruit maar ook van een ui dat al een beetje rottende is. Zorg ervoor dat deze groenten niet binnen het bereik van de fruitvliegen liggen.


Stap 3

Ga alstublieft niet schoonmaken met een allesreiniger dat naar citroen ruikt. En gebruik ook geen afwasmiddel met kamille-extract. Op die geur komen de beestjes juist af. Gebruik ook geen azijn als schoonmaakmiddel, ook dat vinden de fruitvliegjes juist erg aangenaam.


Stap 4

Spoel lege bierfles en flessen wijn om met water. Ook hier komen de vliegjes op af. Zij houden van alles dat gist, en dat geldt dus ook voor het kleine restje bier onder in het flesje. De fles, het bierflesje, of het glas even met water uitspoelen lost dit probleem direct op.


Stap 5

Maak gebruik van de natuur. De vliegjes blijven weg als er een andere sterke geur in uw huis hangt. Een aanrader is om bijvoorbeeld een basicilumplant of dille en of lavendelplantjes aan te schaffen. Zet een paar planten in uw keuken en de beestjes zullen uiteindelijk ook wegblijven.