Heeft u last van fruitvliegjes of kleine vliegjes in uw planten? Geen nood, hier bestaan makkelijke oplossingen voor.

Een fruitvlieg komt af op de wortels van uw planten, vooral als de plant niet helemaal optimaal gezond is en de wortels bijvoorbeeld een beetje rotten. Het is dan ook normaal dat de vliegjes hierop afkomen.

Wat kunt u hiertegen doen?

Het is heel simpel eigenlijk. Fruitvliegjes houden namelijk ook van insectenetende planten, ofwel vleesetende planten. Deze planten lokken de kleine vliegjes, waarna de vliegjes vast komen te zitten. Daarna ‘eet’ de plant de insect heel langzaam op.

Vooral de zogenoemde Bekerplant doet het erg goed. Als u deze plant gewoon op de vensterbank laat staan, dan zult u zien dat de fruitvliegjes al snel in uw nieuwe plant verdwijnen!

De Bekerplant kunt u bij de meeste plantenwinkels gewoon kopen. Deze is bovendien niet erg duur. U hoeft echt geen grote plant te kopen bovendien, een klein plantje is vaak al genoeg.

Meer tips

U kunt daarnaast ook ervoor zorgen dat de vliegjes wegblijven. U zorgt dan voor sterk geurende planten. Denk hierbij aan een basilicumplant bijvoorbeeld. Zet u deze op de vensterbank, dan blijven de vliegjes sneller weg.

Ze houden namelijk niet van sterk geurende planten en bloemen, tenminste, ze komen er niet op af want ze ruiken de andere geuren hierdoor niet meer!