Ook zo’n last van fruitvliegen? Vooral in de zomer is het voor veel mensen een last. Geen zorgen, want echt kwaad kunnen de beestjes niet. Veel personen vinden ze vooral vervelend. Hierbij tien snelle oplossingen om ze voorgoed weg te krijgen.

Tip 1: Een fruitvliegvanger is zo gemaakt.

Fruitvliegen houden van azijn. Vooral fruitazijn. Plaats een bakje met water, azijn en een beetje zeep (afwasmiddel bijvoorbeeld) en u heeft een wapen tegen de fruitvliegen.

Tip 2: Een scheutje wijn doet ook wonderen.

Laat overnacht een scheutje wijn achter in de fleswijn. De volgende dag kunt u hem leeggieten met de fruitvliegjes.

Tip 3: Laat vliegenvangers niet liggen.

U kunt een fruitvliegval maken, maar let op: deze vallen trekken de vliegjes juist ook aan. Gebruik hem dus alleen als de rest van het huis dicht is en laat de val niet onnodig lang liggen.

Tip 4: Ga niet schoonmaken met azijn.

Ga niet schoonmaken met azijn. Daar komen de fruitvliegjes juist op af! Maak liever schoon met zeep.

Tip 5: Spoel lege bierflesjes om.

De fruitvliegjes houden ook van lege bierflesjes. Er zit namelijk vaak nog een restje in. Daar eten ze van. Beter de lege bierflesjes even omspoelen met water

Tip 6: Fruitvliegen houden niet van knoflook.

De vliegjes houden niet van de sterke geuren van bijvoorbeeld knoflook en kruidnagel. Let een bolletje knoflook of een schoteltje met kruidnagels bij je fruitschaal.

Tip 7: Kruidenplanten houden de fruitvliegen weg.

Kruidenplanten doen ook wonderen. Wilt u dat fruitvliegen wegblijven, plaats dan een paar plantjes in uw huis, bijvoorbeeld in de keuken. Basilicum doet het erg goed, maar ook dille en lavendelplantjes zijn erg doeltreffend.

Tip 8: Houd alles goed schoon.

Fruitvliegen houden van etensresten en fruit met een buts. Ook limonade vinden ze lekker. Zorg ervoor dat u alles goed schoonhoudt.

Tip 9: Let op uw afvalbak.

De fruitvliegen houden van etensresten en dus van uw afvalbak. Zorg er dan ook goed voor dat u het afval goed afsluit met goede vuilnisbakken.

Tip 10:

Meer tips nodig?